Торта Бразилейро

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k689958727
Торта Бразилейро
14/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне70 мин.
Готвене70 мин.
Общо140 мин.
Порции12 парчета

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 12 бр.
  • захар - 3 ч.ч.
  • брашно - 4 ч.ч.
  • кафе - 3 ч.л.
  • шоколадова есенция - 1 бр.
  • За сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • За крема
  • сметана - 0.5 л, течна
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта около 20 мин., прибавяме брашното, кафето и есенцията, като не спираме да бъркаме.

Изсипваме сместа на три пъти в тортена форма и изпичаме три блата на умерена фурна.

Сваряваме продуктите за сиропа и го охлаждаме.

С миксер разбиваме сметаната и захарта от продуктите за крема.

Поставяме в подходящ поднос първия блат.

Сиропираме с 1/3 от предварително сварения и изстуден сироп и намазваме с 1/3 от крема.

Поставяме втория блат, притискаме и повтаряме.

Накрая се поставя третият блат.

Отгоре украсяваме по желание с шоколадов кувертюр или сметана.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: