Начин на приготвяне
Разделяме жълтъци от белтъци и първо разбиваме белтъците със захарта.
След това към тях добавяме жълтъците и доразбиваме.
Добавяме брашното и бакпулвера и разбиваме с миксера отново до получаването на еднородна смес.
Изсипваме сместа за блата върху тава с махащо се дъно, на която сме сложили хартия за печене и сме я намазали с олио.
Печем за около 20 минути или до готовност. След като блатът е готов, го оставяме настрани да изстине и си приготвяме крема за парфето.
В дълбока купа сипваме сладкарската сметана и разбиваме с миксер.
Добавяме заквасената сметана и пудрата захар и продължаваме да разбиваме с миксера.
Желатина го сипваме в кафяна чашка и наливаме студена вода, разбъркваме и като набъбне, го слагаме в микровълновата за 10-15 секунди да се затопли, само внимавайте да не кипне желатинът.
Сипваме го в купата заедно със сладкото от боровинки и разбъркваме с лъжица до получаването на хубав лилав цвят.
Така приготвената смес за парфе изсипваме върху изстиналия блат и пъхаме в хладилника за 1 час.
След това отделяме стените от дъното на формата и украсяваме боровинковото парфе с пресни боровинки по желание. Да ви е сладко!