Начин на приготвяне
Фурната се загрява на 180 г. В това време в дълбок съд се смесват мангото, нарязано на кубчета, боровинките, захарта брашното и канелата. Внимателно се омесват и се прибират в хладилник.
В друг съд се смесват брашното, бакпулвера, захарта и индийското орехче. Постепенно се добавя маслото, докато се получат маслени трохи. След това се добавя и сметаната и се разбърква добре.
Пловодият пълнеж се разпределя в тава с диаметър 18 см или по-малки съдове, които се пълнят наполовина. От тестото се оформят питки с дебелина около 1.5 см.
С тях се покрива пълнежът, намазват се с прясното мляко и с пекат 35 минути до получаването на хрупкава коричка. Може да ги сервирате с бита сметана или сладолед.