Начин на приготвяне
Смелете бисквитите в блендер на фини трохи.
Разтопете маслото и го добавете към бисквитките. Разбъркайте до получаване на влажни трохи.
Прехвърлете във форма със свалящ се борд (26 см) и оформете блата. Сложете в хладилник да стегне, докато приготвяте чийзкрема.
Накиснете желатина 2×10 г в две чаши с по 100 мл студена вода. Оставете да набъбне.
В купа разбийте добре охладена сладкарска сметана (300 мл) до меки връхчета.
В друг съд смесете крема сиренето с пудрата захар и разбъркайте, докато се получи гладък крем. Прибавете към разбитата сметана и разбъркайте за кратко с миксера.
Добавете прясното мляко и отново разбъркайте. Разделете крема на две части. Към едната прибавете сладкото от боровинки.
Сложете единия желатин в съд на водна баня, за да се втечни. Щом е готов го прибавете към крема със сладкото. Разбъркайте внимателно и прехвърлете сместа върху охладения бисквитен блат за торта. Заравнете и сложете в хладилника за един час.
През това време си пригответе втория слой за боровинковия чийзкейк.
Обелете и нарежете на кубчета мангото. Смелете в блендер на гладко пюре.
Прибавете го към заделения 1/2 крем заедно с останалия желатин, който предварително трябва да се втечни.
Този крем прехвърлете върху първия и декорирайте с пресни боровинки.
Отново върнете чийзкейка с плодове в хладилника за още няколко часа, най-добре за една нощ.
След това се насладете на този свеж и вкусен чийзкейк с манго и боровинки.
Да ви е сладко!