Нахут яхния по турски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
576
959
475
31/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 423
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • нахут - 1 бр., консерва
  • зехтин - 50 мл
  • доматена паста - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 г
  • сол - ½ с.л.
  • лук - 2 глави
  • магданоз - ½ връзка
  • червен пипер - 1 щипка, лют, едро смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцеждаме нахута от водата и го измиваме. В сгорещения зехтин запържваме нарязания лук заедно с доматеното пюре и пържим до омекване на лука.

Прибавяме лютивия пипер и изсипваме нахута. Запържваме за още 5 минути. Доливаме 2 ч.ч. вода и варим на тих огън до готовност.

Малко преди да махнем нахута от котлона прибавяме ситно нарязания магданоз.

Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
23.92 лв.
Виж ››

Допълнете колекцията си от кухненски съдове с тази плитка емайлирана тенджера. Удобна за готвене, поддържане и съхранение. Тя е плитка, но и достатъчно голяма, за да нахраните всички у дома с приготвената в нея гозба. Предлага се с красива декорация.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар