Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Нахут яхния по турски

Нахут яхния по турски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Нахут яхния по турски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Турска нахут яхния, която твърдо препоръчваме да опитате колкото се може по-скоро"

Необходими продукти

  • нахут - 1 бр., консерва
  • зехтин - 50 мл
  • доматена паста - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 г
  • сол - ½ с.л.
  • лук - 2 глави
  • магданоз - ½ връзка
  • червен пипер - 1 щипка, лют, едро смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцеждаме нахута от водата и го измиваме. В сгорещения зехтин запържваме нарязания лук заедно с доматеното пюре и пържим до омекване на лука.

Прибавяме лютивия пипер и изсипваме нахута. Запържваме за още 5 минути. Доливаме 2 ч.ч. вода и варим на тих огън до готовност.

Малко преди да махнем нахута от котлона прибавяме ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: