Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Турски пилаф с нахут

Турски пилаф с нахут

Турски пилаф с нахут
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • нахут - 400 г сварен
  • телешко месо - 200 г ситно нарязано
  • лук - 1 бр.
  • доматена салца - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • краве масло - 1 с.л.
  • за ориза
  • ориз басмати - 1 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • шафран
  • краве масло - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган разтопете кравето масло и запържете месото. Трябва да е нарязано на много ситно, така че при сервиране да не се забелязва.

Запържете хубаво месото до златисто. Добавете лука, нарязан на дребно. Запържете и него хубаво.

Сложете доматена салца, подправките и сварения нахут. Налейте вода, колкото да покрие продуктите. Намалете котлона и варете 50 минути.

В друг тиган разтопете кравето масло и запържете лука, който предварително сте нарязали на дребно. Сложете ориза и пържете до прозрачност.

Налейте водата и добавете подправките. Намалете котлона на минимум, затворете с капак и без да бъркате пилафа, оставете да се изпари водата напълно.

Сервирайте турския пилаф с нахут в подходяща чиния.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: