Начин на приготвяне
Накиснете ориза във вода за около 15-20 минути, като сменяте водата няколко пъти (новата добавена вода трябва да е бистра).
Сварете бутчето за около 20 минути или до готовност. Раздробете.
В тиган с незалепващо покритие или друг удобен за вас съд и запържете ориза. Оризът се пържи, докато цветът му се промени от бял на прозрачен.
Едва тогава сипете пилешкия бульон и водата, след няколко минутки (след около 3 минути) добавете пилешкото и захлупете с капак.
Оставете да покъкри около 8 минути. Разбъркайте. Ако по време на бъркане, оризът е поел изцяло водата, то той е готов.
Изгасете котлона, покрийте с чиста кърпа и захлупете с капак за 10 минути пилафа.
С помощта на подходяща чашка или купичка сервирайте готовия турски пилаф с пилешко.
Коментари