Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от моркови с кайма и гъби

Мусака от моркови с кайма и гъби

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Мусака от моркови с кайма и гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • моркови - 600 г
  • лук - 1 глава
  • кайма - 500 г
  • гъби - 150 г, печурки
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и сваряваме морковите в посолена вода.

След като изстинат, ги нарязваме на тънки, продълговати парчета.

За плънката запържваме почистения и нарязан лук до прозрачност и прибавяме каймата, ситно нарязаните гъби, сол и черен пипер.

Задушаваме, като бъркаме и раздробяваме каймата на ситно.

В тавичка нареждаме един пласт моркови, плънката и пак моркови.

Заливаме с малко от водата, в която са врели морковите, и печем в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Правим заливка от прясното мляко, разбитите яйца и брашното и я изливаме върху мусаката около 20 минути преди готовност.

Връщаме във фурната и допичаме до златисто.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: