Баварски крем Дипломат

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
660
958
529
Баварски крем Дипломат
13/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Сготви30 мин.
Общо90 мин.
Порции10
"Уникален баварски крем с плодове и нежен аромат на ванилия"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме желатина в 1 к.ч. студена вода.

Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме жълтъците до побеляване с половината от захарта.

Сваряваме млякото, леко охлаждаме и при непрекъснато бъркане го прибавяме към жълтъците.

Сипваме и набъбналия желатин.

Слагаме сместа на котлона и на тих огън продължаваме да бъркаме, докато желатинът се стопи, като следим да не завира.

Прецеждаме получената смес през цедка, за да няма бучки и прибавяме ванилията.

Оставяме да изстине, докато се полужелира, като от време на време разбъркваме.

Разбиваме в купа белтъците с останалата захар и към тях прибавяме полуохладената смес, сметаната и стафидите, предварително накиснати в бренди и отцедени, като много леко разбърквате, за да не спаднат белтъците.

Разливаме в купички на дъното на които сме натрошили бишкоти и оставяме в хладилника за 5-6 часа.

При сервиране обръщаме в чинии и украсяваме със захаросани плодове.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: