Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Яхния»Агнешка яхния с тиквички

Агнешка яхния с тиквички

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Агнешка яхния с тиквички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • олио - ½ ч.ч.
  • тиквички - ¾ кг
  • лук - 2 глави
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на порции и ги запържваме в мазнината.

Изваждаме и в същата мазнина последователно запържваме ситно нарязания лук и брашното.

Поръсваме с червен пипер и добавяме настърганите домати.

Посоляваме и наливаме 2 ч.ч. гореща вода.

Щом сосът заври, връщаме месото.

Когато месото е полуготово, прибавяме тиквичките, обелени и нарязани и досваряваме на тих огън.

Поднасяме със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: