Новогодишна питка елхичка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
09/01/2016
"Няма нужда да го мислите, тези продукти се намират във всяка кухня, а резултатът е вълшебен "
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 905
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме затопленото прясно мляко със захарта, 2 с.л. брашно и маята.

Разбъркваме и оставяме за 10 минути да шупне.

Към шупналата смес чукваме едното яйце и единия белтък, прибавяме олиото, солта и постепенно добавяме брашното, като замесваме меко тесто.

Покриваме тестото с кърпа и оставяме на топло да втаса за 40 мин.

Разделяме тестото на топки, които разточваме на тънки правоъгълници и мажем с маслото и ръсим с натрошеното сирене.

Завиваме кората на стегнато руло, което усукваме внимателно в противоположни посоки, като го и изтегляме.

Режем на кръгчета с дължина 3 см. и редим в тавичка, постлана с хартия за печене, с разреза нагоре.

Оформяме от нарязаните парчета елхичка с пънче.

Оставяме да втаса за още 40 мин.

Мажем с отделения жълтък, разбит с малко олио.

Ръсим със семената, като се стремим да изглежда като гирлянди на елха.

Печем за 30-40 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар