Начин на приготвяне
В купа сипваме затопленото прясно мляко със захарта, 2 с.л. брашно и маята.
Разбъркваме и оставяме за 10 минути да шупне.
Към шупналата смес чукваме едното яйце и единия белтък, прибавяме олиото, солта и постепенно добавяме брашното, като замесваме меко тесто.
Покриваме тестото с кърпа и оставяме на топло да втаса за 40 мин.
Разделяме тестото на топки, които разточваме на тънки правоъгълници и мажем с маслото и ръсим с натрошеното сирене.
Завиваме кората на стегнато руло, което усукваме внимателно в противоположни посоки, като го и изтегляме.
Режем на кръгчета с дължина 3 см. и редим в тавичка, постлана с хартия за печене, с разреза нагоре.
Оформяме от нарязаните парчета елхичка с пънче.
Оставяме да втаса за още 40 мин.
Мажем с отделения жълтък, разбит с малко олио.
Ръсим със семената, като се стремим да изглежда като гирлянди на елха.
Печем за 30-40 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна.