Пържоли с цигански сос

тинтинНовак14
24/02/2011
"Вкусни пържолки и още по-вкусен сос - какво чакате?"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо24 835
  • Преглеждания за месеца161
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме месото с шарена сол, чубрица, черен пипер, лук нарязан на филийки. Трябва да престои така най-малко 6 часа в хладилника.

След това в тиган с олио го изпържваме и слагаме в чиния.

В същата мазнина приготвяме доматения сос, изпържваме пасираните домати, докато се изпари водата. Прибавяме "вегета", черен пипер, чесъна счукан и лютата чушка на ситно нарязана.

Връщаме пържолите в соса, заедно да поврят малко.

Сервираме пържолите поляти с доматения сос.

Бон Апети!

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
яшго с м-----
яшго с м-----
22.03.2014 15:10
тин ял лиси цигански сос че сиго нарекал цигански пробвай в изгрев даго яадеш с рязан кремвиш
1
1
SStan
SStan
22.03.2014 14:00
Ще го пробвам! Да видим какво ядат братята! :)
1
0
Павлинка Георгиева
Павлинка Георгиева
16.06.2013 14:48
Такъв сос приготвям към пържени кюфтета,кренвирши или салам и е много вкусен,но прибавям щипка захар и не съм знаела,че го наричате цигански.Аз го наричам вкусен мързелив доматен сос.
2
0