Гъбена супа с патешки фенер

29/11/2015
Приготвяне10 мин.
Готвене100 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо638
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените патешки фенери се слагат да се варят в около 1.5-2 л вода заедно със солта, дафиновия лист и черния пипер. След около час месото се вади, а бульонът се прецежда.

Течността се връща в тенджерата и в нея се поставят останалите продукти, нарязани на дребно. Мазнина може и да не се слага. Яденето се оставя да къкри 30-40 минути.

А към края се добавят и накъсаното на хапки патешко месце. Супата къкри още 15 минути и котлонът се спира. Тенджерата се измества за момент от него.

В отделен съд се разбива сметаната и се смесва с няколко лъжици от супата. Налива се при останалата супа и яденето се връща на котлона, за да се използва топлината още малко. Готовото ястие се поднася с парченца магданоз.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар