Екзотичен сусамов венец с джинджифил

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
23/12/2015
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо460
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надробяваме маята в малка купичка и я размиваме с малко хладко мляко и лъжичка захар.

Пресяваме брашното в купа и правим в средата кладенче, в което сипваме шупналата мая.

С малко вода замесваме тесто и го оставяме покрито на топло за 15 минути.

След това добавяме останалото мляко, 75 г сусам, мазнината, захарта, яйцето, солта, кардамона, джинджифила и размесваме добре.

Тестото престоява покрито още 15 минути на топло. Разделяме го на три части и от тях разточваме 3 ивици с дължина около 50 см. и ги сплитаме на плитка.

Свиваме я на венец и поставяме върху намаслена и поръсена с брашно тавичка, покриваме и оставяме да довтаса.

Намазваме с разбит в мляко жълтък, наръсваме с останалия сусам и печем в топла фурна при 200 около 35 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар