Баварски крем с шоколад

ЕфросияЕфросияНовак301
12/11/2018
"Знаете, че не може да издържите на изкушението "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 418
  • Преглеждания за месеца192
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментари6 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото на котлона, като внимавате да не заври. Когато се подгрее добре, прибавете захарта и бъркайте, докато се разтвори. Прибавете и настъргания шоколад и ванилията.

Отделно пригответе желатина на водна баня, докато се получи гъста течност и я прибавете към млякото.

Махнете сместа от котлона и я потопете в студена водна баня няколко пъти.

Изсипете шоколадовия крем в панички, украсете го с плодове и го поставете в хладилника.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
kiril.Hristov
kiril.Hristov
04.01.2014 16:17
Крем без жълтъци и сметана не е Баварски !
7
0
Тинка
Тинка
10.05.2012 17:49
Анна, твоята рецепта прилича на желиран мус, а не на Баварски крем с шоколад
4
1
Анна
Анна
09.05.2012 18:36
Разбира се, че няма да се сгъсти, като липсват основните съставки от оригиналната рецепта, а именно: яйца и сметана.Жълтъците се отделят от белтъците, като към тях се добавят млякото и захарта. Белтъците, след като са били на студено се разбиват на твърд сняг, като се прибавя мъничко сол. Когато незаврялата смес от жълтъци, мляко и захар поистине се добавят разбитите белтъци, разтворения желатин и разбитата сметана.
7
0