Московски понички

жоркожоркоНовак
07/11/2015
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 979
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Объркайте пресятото брашно с лимоновата кора и содата за хляб.

Отделно разбийте яйцето със захарта и маслото и разредете с прясното мляко. Добавете постепенно брашното и омесете тестото.

Разточете го на кора с дебелина 1/2 см. От нея отрежете отделните понички с винена или ракиена чаша. Остатъците от тестото отново се омесват, разточват и изрязват.

Изпържете поничките в дълбок съд с 1/2 ч.ч. сгорещена мазнина. Поднасят се поръсените с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар