Московски понички

Fat BertaFat Berta
Джедай
329
343
50
858
07/11/2015
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 932
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Объркайте пресятото брашно с лимоновата кора и содата за хляб.

Отделно разбийте яйцето със захарта и маслото и разредете с прясното мляко. Добавете постепенно брашното и омесете тестото.

Разточете го на кора с дебелина 1/2 см. От нея отрежете отделните понички с винена или ракиена чаша. Остатъците от тестото отново се омесват, разточват и изрязват.

Изпържете поничките в дълбок съд с 1/2 ч.ч. сгорещена мазнина. Поднасят се поръсените с пудра захар.

Силиконова скосена шпатула с дървена дръжка-23%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Силиконова скосена шпатула с дървена дръжка
5.00 лв.
3.85 лв.
Виж ››

Силиконовата шпатула е мултифункционално кухненско пособие. Може да я използвате за декорация на сладкиши, за замесване на тесто, за разбъркване на продукти. Винаги ще влезе в употреба, стига да я имате под ръка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар