Сушени манатарки

Fat BertaFat Berta
Джедай
338
392
50
880
16/10/2015
"Ето как да си подготвите чудна зимнина от сушени манатарки"
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 475
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Манатарките се почистват от листа и малки боклучета. Не е необходимо да се мият. Нарязват се на тънки филийки и се нанизват на здрав конец.

Връвта с гъбите се окача на някое сухо и проветриво място, което е огрявано от слънце.

Когато гъбите започнат да се трошат, вече са добре изсушени и могат да се приберат в буркан, където да се съхраняват.

След това се ползват за различни гозби, като е хубаво преди да се вложат, да бъдат накиснати в малко вода.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар