Сушени манатарки

АсенАсенНовак
16/10/2015
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 843
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • манатарки - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Манатарките се почистват от листа и малки боклучета. Не е необходимо да се мият. Нарязват се на тънки филийки и се нанизват на здрав конец.

Връвта с гъбите се окача на някое сухо и проветриво място, което е огрявано от слънце.

Когато гъбите започнат да се трошат, вече са добре изсушени и могат да се приберат в буркан, където да се съхраняват.

След това се ползват за различни гозби, като е хубаво преди да се вложат, да бъдат накиснати в малко вода.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар