Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на тиган»Сушени манатарки с ориз и зеленчуци

Сушени манатарки с ориз и зеленчуци

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Копирайтър
1881552
Сушени манатарки с ориз и зеленчуци
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • сушени манатарки - 50 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушка зелена - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • ориз жасмин - 150 г
  • лимони - половин за сок
  • масло - за запържване
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • пикантина - по желание
  • вода - за задушаване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбират се здрави парчета сушена манатарка. Измиват се добре и се оставят за 5 минути във вода за да омекнат.

Зеленчуците се почистват, измиват и нарязват с желаната едрина.

В дълбок тиган или друг подходящ за запържване съд се загрява маслото.

Постепенно в него се слагат наситнените лук, моркови, чушка, чесън и накрая ориз.

Запържват се в маслото за около 5 минути.

След това се добавят сушените манатарки, сокът от половин лимон, червен, черен пипер, пикантина, ако желаете /ако не - заменете я със сол на вкус/.

Задушете ги с постоянно разбъркване около три минути. След това добавете вода и гответе до готовност.

Сервирайте ориза с гъби топъл.

Сушените манатарки с ориз и зеленчуци са подходящо ястие за самостоятелно хапване или за гарнитура.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: