Начин на приготвяне
Подбират се здрави парчета сушена манатарка. Измиват се добре и се оставят за 5 минути във вода за да омекнат.
Зеленчуците се почистват, измиват и нарязват с желаната едрина.
В дълбок тиган или друг подходящ за запържване съд се загрява маслото.
Постепенно в него се слагат наситнените лук, моркови, чушка, чесън и накрая ориз.
Запържват се в маслото за около 5 минути.
След това се добавят сушените манатарки, сокът от половин лимон, червен, черен пипер, пикантина, ако желаете /ако не - заменете я със сол на вкус/.
Задушете ги с постоянно разбъркване около три минути. След това добавете вода и гответе до готовност.
Сервирайте ориза с гъби топъл.
Сушените манатарки с ориз и зеленчуци са подходящо ястие за самостоятелно хапване или за гарнитура.