Пилешка супа по турски

12/10/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър16713790
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 565
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо заедно с цялата глава лук и целината. След като месото се свари, извадете зеленчуците.

Нарежете пилешкото на малки парченца и оставете бульона да се охлади.

В тенджера разтопете маслото и запържете брашното. След това сипете бульона и кипнете всичко.

Добавете фидето, месото и пасирания чесън. Гответе 6-8 минути или докато фидето се свари. Междувременно смесете жълтъка с киселото мляко и лимоновия сок.

Смесете ги с малко бульон и внимателно прибавете към супата. Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте топлата супа. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар