Руски пилешки пирог в два цвята

Марина НордМарина НордНовак1219
22/10/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо502
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се сварява и се нарязва на ситно. Половин чаша бульон се оставя настрана. Лукът се реже на ситно и се запържва в малко олио до златисто. Доматите се нарязват на ситно и се добавят към лука заедно с пилешкото месо. Добавя се бульонът и половината сол и всичко се готви до изпаряване на течността.

Приготвя се жълто тесто, като морковите се настъргват на ситното ренде, добавя се половината мляко, половината от останалото олио, 2 яйца и малко сол. Разбърква се добре, като се добавя половината брашно, половината бакпулвер и половината кашкавал.

Тестото се излива в тавичка, постлана с хартия за печене, и се пече 10 минути на 180 градуса. Приготвя се зелено тесто, като копърът и магданозът се пасират, добавя се останалото мляко, останалото олио, 2 яйца, останалата сол и всичко се разбърква добре.

Добавя се останалото брашно, останалият бакпулвер и останалият кашкавал и тестото се разбърква добре. Върху изпеченото жълто тесто се слага плънката с месото, залива се със зеленото тесто и се пече 35 минути на 180 градуса. Сервира се топъл или студен.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар