Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Руски пирог със сьомга

Руски пирог със сьомга

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Руски пирог със сьомга1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • бутертесто - 500 г
  • сьомга - 500 г филе
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • сол - 1 щипка
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се размразява. Сьомгата се нарязва на парченца, осолява се и се напръсква с лимонов сок. Лукът се реже на шайби, доматът се реже на кубчета, чушката се реже на тънки ивици.

Зеленчуците се запържват за 5 минути в олиото. Магданозът се нарязва на ситно, смесва се с настъргания кашкавал и с нарязания на ситно чесън. Тестото се разделя на две неравни части.

По-голямата се разточва и се слага в намазана с мазнина тава, като се оформят стенички. На дъното се слагат зеленчуците, върху тях - половината от сместа с кашкавала. Покриват се с рибата и отгоре се слага останалият кашкавал с магданоза.

По-малката част от тестото се разточва, покрива се плънката и се защипват краищата. Тестото се набожда на няколко места с вилица и се намазва с разбития жълтък. Пече се 40 минути на 180 градуса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: