Начин на приготвяне
Тестото се размразява. Сьомгата се нарязва на парченца, осолява се и се напръсква с лимонов сок. Лукът се реже на шайби, доматът се реже на кубчета, чушката се реже на тънки ивици.
Зеленчуците се запържват за 5 минути в олиото. Магданозът се нарязва на ситно, смесва се с настъргания кашкавал и с нарязания на ситно чесън. Тестото се разделя на две неравни части.
По-голямата се разточва и се слага в намазана с мазнина тава, като се оформят стенички. На дъното се слагат зеленчуците, върху тях - половината от сместа с кашкавала. Покриват се с рибата и отгоре се слага останалият кашкавал с магданоза.
По-малката част от тестото се разточва, покрива се плънката и се защипват краищата. Тестото се набожда на няколко места с вилица и се намазва с разбития жълтък. Пече се 40 минути на 180 градуса.