Начин на приготвяне
Морковите се обелват и се настъргват на едро. Шоколадът се натрошава. Бадемите се запичат на сух тиган, охлаждат се и се смилат.
Приготвя се тесто, като маслото се смесва със захарта до пяна, добавят се яйцата и всичко се разбърква. Добавят се млякото и лимоновият сок. Добавят се бадемите и морковите.
В отделен съд се смесват брашното с бакпулвера и солта. Добавя се на порции морковената смес. Добавя се шоколадът и кокосовите стърготини. Тестото се слага в тава, намазана с мазнина, и се пече 1 час на 175 градуса. Оставя се 20 минути в тавичката.
Приготвя се сос, като 1 чаша вода се смесва със захарта, лимоновия сок и нишестето. Загрява се, докато кипне и се сгъсти. Сваля се от котлона, добавя се масло и се разбърква до разтапянето му. Изстиналият пирог се вади от тавата и се полива със соса.