Начин на приготвяне
Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва със сметаната, брашното и бакпулвера. Замесва се тесто, прави се на топка и се оставя за 20 минути в хладилника. Вади се и се слага в тавичка, като се правят стенички.
Тестото се набожда с вилица на няколко места и се покрива с хартия за печене. Отгоре се слагат бобени зърна и тестото се пече 15 минути на 180 градуса. Бобените зърна се махат и тестото се пече още 10 минути.
Приготвя се плънка, като боровинките се измиват, подсушават се и се смесват с половината нишесте. Белтъците се разбиват на сняг, добавя се захарта и останалото нишесте.
Половината от боровинките се изсипват върху тестото и се разпределят на равен слой. Отгоре се покриват с една трета от белтъците. Отгоре се слагат останалите боровинки и се покриват с останалите разбити белтъци. Пече се 1 час на 150 градуса.