Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Пудинг»Руски морковен пудинг

Руски морковен пудинг

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Руски морковен пудинг1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • моркови - 4 ч.ч. настъргани
  • масло - 200 г
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • канела - 2 ч.л.
  • галета - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се смесват с част от омекналото масло и се запържват за три-четири минути, като се бъркат непрекъснато.

Съдът с морковите се сваля от котлона, охлажда се върху лед и се добавят 3 жълтъка.

Разбъркват се, добавя се захарта, канелата, 5 разбити белтъка и всичко се излива във форма за пудинг, предварително намазана с масло и поръсена с галета (или повече по-малки форми).

Вари се на водна баня 1 час. Останалото масло се разтопява и с него се полива готовият пудинг.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: