Начин на приготвяне
Измийте ориза, отцедете го и го попарете 3 пъти в гореща вода. След това го сложете да се вари в нова вода 10 минути. Прецедете го, залейте с горещо прясно мляко и сложете да се задушава за около 20 минути. Охладете го леко.
Разбийте захарта и мекото масло на пяна и добавете един по един жълтъците, ванилената захар, накиснатите и отцедени стафиди, нарязаните плодове и накрая ориза.
Сместа разбъркайте внимателно с отделно разбитите на сняг с щипка сол белтъци.
Прехвърлете сместа във форма за пудинг /или друга подходяща/, която сте намаслили и поръсили с галета. Сложете капак и варете около 40 минути /или по-малко/.
При поднасяне пудингът се прехвърля в чиния и се залива с плодов сироп по желание.