Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Италиански пай с козе сирене и маслини

Италиански пай с козе сирене и маслини

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Италиански пай с козе сирене и маслини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • за тестото
  • брашно - 150 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • за плънката
  • козе сирене - 150 г
  • извара - 100 г
  • маслини - 10 бр. без костилки
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто, като брашното се пресява, добавя се солта и зехтинът и се разбърква. Добавят се 4 супени лъжици ледено студена вода при непрекъснато бъркане и се замесва тесто. Оставя се за 10 минути на стайна температура.

Приготвя се плънката, като лукът се реже на шайби и се запържва в зехтина. Добавя се солта и се задушава за 5 минути на слаб огън. Козето сирене се намачква и се смесва с изварата.

Маслините се режат на половинки. Тестото се разточва на кръг с диаметър около 30 сантиметра и се слага в тава, постлана с хартия за печене.

Отгоре се слага лукът, покрива се със сиренето с изварата. Украсява се с маслини.

Краищата на тестото се повдигат леко и се защипват, така че средата да остане отворена. Пече се 40 минути на 180 градуса. Сервира се горещ.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: