Италиански пай с козе сирене и маслини

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
277
27
221
07/10/2015
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо600
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Солен Пай

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто, като брашното се пресява, добавя се солта и зехтинът и се разбърква. Добавят се 4 супени лъжици ледено студена вода при непрекъснато бъркане и се замесва тесто. Оставя се за 10 минути на стайна температура.

Приготвя се плънката, като лукът се реже на шайби и се запържва в зехтина. Добавя се солта и се задушава за 5 минути на слаб огън. Козето сирене се намачква и се смесва с изварата.

Маслините се режат на половинки. Тестото се разточва на кръг с диаметър около 30 сантиметра и се слага в тава, постлана с хартия за печене.

Отгоре се слага лукът, покрива се със сиренето с изварата. Украсява се с маслини.

Краищата на тестото се повдигат леко и се защипват, така че средата да остане отворена. Пече се 40 минути на 180 градуса. Сервира се горещ.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-24%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар