Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Руска царска супа с телешко и бекон

Руска царска супа с телешко и бекон

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Руска царска супа с телешко и бекон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • телешко месо - 300 г
  • пилешко месо - 200 г филе
  • бекон - 100 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • масло - 50 г
  • картофи - 8 бр. варени
  • зеле - 600 г
  • сметана - 150 г
  • домати - 1 бр.
  • копър - 5 стръка
  • магданоз - 5 стръка
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се реже на големи парчета. Пилешкото филе се слага, без да се реже.

Лукът се реже на две и се запича на котлона за по 1 минута от всяка страна. Телешкото и лукът се слагат в тенджера и се заливат с 2 литра вода. Кипват се, маха се пяната и котлонът се намалява.

Вари се 30 минути, като периодично се маха пяната. Добавя се дафиновият лист и се вари още 10 минути. Сваля се от котлона, месото се вади и се реже на ситно. Слага се в купа. Бульонът се прецежда и се кипва.

Картофите се режат на ивици, зелето се реже на ситно, доматът се реже на кубчета. Картофите се слагат в бульона.

Зелето се задушава с маслото за 10 минути и се добавя към супата. Добавя се месото, солта и отново се кипва.

Сваля се от котлона и се оставя за 1 час под капак. Беконът се реже на кубчета и се запържва.

Супата се сервира, като се разпределя в чинии, добавя се бекон, сметана и ситно нарязаните магданоз и копър.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: