Парижки палачинки с плънка от круши

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
227
27
220
03/10/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо468
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто за палачинки, като двата вида брашно се смесват със солта. Добавят се яйцата и хладкото мляко. Разбиват се, за да няма бучки, като постепенно се добавя бирата. Оставя се за 1 час на стайна температура.

Крушите се обелват, сърцевината се маха, плодовете се режат на кубчета и се запържват в маслото на среден огън около 5 минути.

Поръсват се със захарта и канелата и се готвят още 4 минути при непрекъснато бъркане. Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда.

Кората и сокът се добавят към крушите и се оставят да кипнат. Свалят се от котлона и се оставят да се охладят. В тестото за палачинки се добавя разтопеното масло. В загрят тиган, намазан с олио, се пържат палачинки.

Върху всяка палачинка се слага от плънката, навива се на руло и се сервира, поръсена с пудра захар. Палачинките се сервират с топка сладолед.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар