Начин на приготвяне
Приготвя се тесто за палачинки, като двата вида брашно се смесват със солта. Добавят се яйцата и хладкото мляко. Разбиват се, за да няма бучки, като постепенно се добавя бирата. Оставя се за 1 час на стайна температура.
Крушите се обелват, сърцевината се маха, плодовете се режат на кубчета и се запържват в маслото на среден огън около 5 минути.
Поръсват се със захарта и канелата и се готвят още 4 минути при непрекъснато бъркане. Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда.
Кората и сокът се добавят към крушите и се оставят да кипнат. Свалят се от котлона и се оставят да се охладят. В тестото за палачинки се добавя разтопеното масло. В загрят тиган, намазан с олио, се пържат палачинки.
Върху всяка палачинка се слага от плънката, навива се на руло и се сервира, поръсена с пудра захар. Палачинките се сервират с топка сладолед.