Начин на приготвяне
Пресейте брашното с щипката сол и направете кладенче. Сипете вътре водата, млякото и леко разбитите със сол яйца. Замесете тесто.
В тиган загрейте олиото, добавете ситно нарязания чесън, наситнените праз лук и морков. Пържете малко и добавете каймата. Продължете да готвите около 5 минути.
Добавете ситно нарязаните гъби, пържете още 5 минути и овкусете сместа с черен пипер. Разбъркайте нишестето с около 4 с.л. кисело мляко и го сипете в плънката.
Варете на умерен огън още 3-4 минути. В намаслен тиган изпечете палачинките, но само от едната страна. Слагайте от плънката върху изпечената страна и ги завийте на стегнати рула.
Намажете отгоре с останалото кисело мляко, поръсете с настъргания кашкавал и печете на 200 градуса за около 30 минути.