Ezine.bg»Рецепти»Паста»Фусили с риба и артишок

Фусили с риба и артишок

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Фусили с риба и артишок1 / 2
28/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • мента - 3 с.л.
  • маслини - 50 г черни
  • артишок - 200 г маринован
  • фусили - 375 г
  • риба - 400 г бяла
  • зехтин - 100 мл
  • люти чушки - 1 бр. червена
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - от ½ бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете лимоновия сок, чесъна, лютата чушка и 2 с.л. от зехтина в купа.

Добавете нарязаната на парчета риба, разбъркайте и оставете да се маринова за 15 минути.

Сварете пастата. Нарежете артишока и го задушете с маслините за 2 минути.

Овкусете рибата със сол и прибавте в тигана с артишока заедно с маринатата.

Задушете за 2-3 минути. Отцедете пастата и смесете с рибата. Разбъркайте добре и поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: