Пиле със сметана и розмарин

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
01/11/2010
"Пилето и сметаната са една от класическите любовни двойки храни, създадени едни за други "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 500
  • Преглеждания за месеца177
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 700 г пилешки гърди с костите (2 броя)
  • пилешко месо - 6 броя горни пилешки бутчета (120 г/броя)
  • чесън - 2 глави
  • розмарин - 10 г пресен
  • сметана - 400 мл
  • сланина - 100 г пушена
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • масло - 100 г
  • бренди - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната предварително до 200 градуса, като през това време обелете чесъна, а листата на розмарина нарежете на дребно и смесвате със сметаната.

След това нарежете и сланината на ситно, а пилешките гърди разполовете точно покрай костта – така ще се получат 10 парчета месо, които подправяте със сол и черен пипер.

Разтопете маслото в тиган с дебело дъно, след което в него изпържете сланината. Извадете я с решетъчна лъжица ги оставете на страни.

Нагорещете мазнината на силен огън и изпържете пилешките гърди и бутчета за по 2 мин от всяка страна, докато придобият златисто-кафяв цвят. Когато са готови, ги поставете в тава и около тях сложете скилидките чесън.

В тигана оставете около 2 с.л. от мазнината, нагорещете я на силен огън, отдръпнете се назад и внимателно изсипвте брендито. Бъркате около половин мин, след това изсипете сметаната с розмарина и оставяте сместа да заври.

Накрая залейте пилешкото с горещата сметана с розмарин, покрийте тавата с фолио и я оставяте за 30 мин във фурната. При сервиране миксирате чесъна със сметановия сок и заливате с него месото.

Рейтинг

5 6
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
silvia
silvia
24.05.2011 17:53
Сметаната заквасена ли е ?
0
0
Мая
Мая
13.04.2011 16:37
Само не разбрах защо е тази сланина в пилето.
0
0