Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Рибен пай със сладки картофи

Рибен пай със сладки картофи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Рибен пай със сладки картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • ориз - 175 г басмати
  • бульон - 450 мл
  • зелен боб - 175 г
  • риба - 670 г филе
  • прясно мляко - 450 мл
  • масло - 3 с.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За топинга
  • сладки картофи - 450 г + 450 г обикновени
  • масло
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Отцедете предвареително накиснатия във вода ориз и го сварете в бульона за 10 минути.

Сварете зеления боб в подсолена вода и го отцедете. Нарежете го. За да направите топинг, сварете картофите отделно в подсолена вода и ги намачкайте с малко мляко и масло.

Овкусете сладките картофи с копър и магданоз. Сложете рибените филета в тендера, залейте ги с мляко, добавете 1 с.л. масло, сол и черен пипер. Сварете рибата за 5-6 минути. Филетата се разделят на големи парчета.

Смесете от бульона с мляко, така че да се получи 450 мл течност. Направете белия сос. За целта разтопете оставащото масло, добавете брашно и малко мляко от рибата и разбъркайте.

Добавете магданоз, сол и черен пипер. Сипете ориза на дъното на тава. Отгоре наредете боба и рибата, залейте с белия сос. Завършете с картофено пюре и запечете за 15 минути.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: