Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 190 градуса. Отцедете предвареително накиснатия във вода ориз и го сварете в бульона за 10 минути.
Сварете зеления боб в подсолена вода и го отцедете. Нарежете го. За да направите топинг, сварете картофите отделно в подсолена вода и ги намачкайте с малко мляко и масло.
Овкусете сладките картофи с копър и магданоз. Сложете рибените филета в тендера, залейте ги с мляко, добавете 1 с.л. масло, сол и черен пипер. Сварете рибата за 5-6 минути. Филетата се разделят на големи парчета.
Смесете от бульона с мляко, така че да се получи 450 мл течност. Направете белия сос. За целта разтопете оставащото масло, добавете брашно и малко мляко от рибата и разбъркайте.
Добавете магданоз, сол и черен пипер. Сипете ориза на дъното на тава. Отгоре наредете боба и рибата, залейте с белия сос. Завършете с картофено пюре и запечете за 15 минути.