Начин на приготвяне
Сварете картофите в леко подсолена вода.
Обелете доматите и ги нарежете на дребно заедно с лука.
Разчупете броколите на розички и измийте спанака.
Обелете картофите и ги намачкайте заедно с маслото, сметаната, подправките и накълцания предварително магданоз.
Чукнете яйцата вътре и разбъркайте картофеното пюре добре.
Бланширайте броколите в леко подсолена вода за няколко минути.
Запържете лука в дълбок тиган със сгорещена мазнина и щом омекне, добавете доматите, черния пипер и солта. Разбъркайте добре сосчето.
Разпределете доматите в тава, наредете броколите, посолете ги и сложете малко спанак.
Нарежете рибата на кубчета и я разпределете най-отгоре - поръсете я с малко зехтин, сол и настърган чедър.
Загладете соления пай, като преди това сипете яйцата.
Сложете го да се пече на 200 °C до готовност.
Рибният пай за ценители е наистина много вкусен.