Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Рибен пай за ценители

Рибен пай за ценители

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Рибен пай за ценители
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
02/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Ето какво ще бъдете новото любимо ястие на цялото семейство - този разкошен рибен пай"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 50 г
  • домати - 4 бр.
  • риба - 400 г по избор
  • лук - 1/2 глава
  • спанак - 80 г
  • броколи - 1/2 глава
  • чедър - 200 г настърган
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • зехтин - 50 мл
  • магданоз - 3 стръка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в леко подсолена вода.

Обелете доматите и ги нарежете на дребно заедно с лука.

Разчупете броколите на розички и измийте спанака.

Обелете картофите и ги намачкайте заедно с маслото, сметаната, подправките и накълцания предварително магданоз.

Чукнете яйцата вътре и разбъркайте картофеното пюре добре.

Бланширайте броколите в леко подсолена вода за няколко минути.

Запържете лука в дълбок тиган със сгорещена мазнина и щом омекне, добавете доматите, черния пипер и солта. Разбъркайте добре сосчето.

Разпределете доматите в тава, наредете броколите, посолете ги и сложете малко спанак.

Нарежете рибата на кубчета и я разпределете най-отгоре - поръсете я с малко зехтин, сол и настърган чедър.

Загладете соления пай, като преди това сипете яйцата.

Сложете го да се пече на 200 °C до готовност.

Рибният пай за ценители е наистина много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: