Начин на приготвяне
Почистете рибата от костите и кожата, сложете в блендер заедно със сметаната и пюрирайте. Сложете изварата в купа и затоплете в микровълновата фурна за 1 минута на пълна мощ. Добавете към него рибената паста, както и хряна и половината лимонов сок.
Пюрирайте отново продуктите. Междувременно залейте желатина с 2 с.л. хладка вода, оставете да набъбне и сложете в микровълновата фурна за 30 секунди на пълна мощност. Добавете към готовата смес, разбъркайте и приберете за няколко часа в хладилник.
Междувременно затоплете мекото сирене за 1-2 минути в микровълновата, добавете тарамасалатата и соса и разбъркайте много добре. Получената гладка смес разстелете върху рибната, загладете с нож или лъжица и приберете за още няколко часа в хладилник. Сервирайте с препечен хляб.