Рибен мус

MarianeMariane
Джедай
202169
Рибен мус2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пъстърва - 375 г пушена
  • сметана - 100 мл готварска
  • извара - 50 г
  • хрян - 2 с.л. пасиран
  • лимони - 2 с.л. сок
  • див лук - 2 с.л.
  • сирене - 175 г фета
  • желатин - 5 ч.л.
  • тарама - 250 г салата
  • сол уорчестър - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от костите и кожата, сложете в блендер заедно със сметаната и пюрирайте. Сложете изварата в купа и затоплете в микровълновата фурна за 1 минута на пълна мощ. Добавете към него рибената паста, както и хряна и половината лимонов сок.

Пюрирайте отново продуктите. Междувременно залейте желатина с 2 с.л. хладка вода, оставете да набъбне и сложете в микровълновата фурна за 30 секунди на пълна мощност. Добавете към готовата смес, разбъркайте и приберете за няколко часа в хладилник.

Междувременно затоплете мекото сирене за 1-2 минути в микровълновата, добавете тарамасалатата и соса и разбъркайте много добре. Получената гладка смес разстелете върху рибната, загладете с нож или лъжица и приберете за още няколко часа в хладилник. Сервирайте с препечен хляб.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: