Рибен чоудър

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Рибен чоудър1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 200 г, на ситно
  • моркови - 200 г, на ситно
  • целина - 200 г, на ситно
  • домати - 400 г, от консерва
  • чесън - 1 ч.л.
  • брашно - 100 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • майорана - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • риба - 200 г, сварена, обезкостена или филе
  • сос табаско - 1 с.л.
  • ром - 25 мл.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците, доматите, чесънът се запържват в нагорещения зехтин около 5 мин., като се разбърква продължително.

Прибавя се канелата, сухите подправки, брашното и се готви за още 2 мин.

Добавя се бульонът и след като заври се прибавят маринованите в ром парченца от риба и табаското.

Оставя се да къкри около час. Поръсва се със сол и черен пипер. Ястието се сервира горещо.

Рейтинг

3.4
50
42
33
20
10
Дай твоята оценка: