Начин на приготвяне
Обелете картофите, сложете ги във вряща вода и варете 12 минути. Отцедете.
Междувременно загрейте виното и бульона, добавете дафиновия лист, сол и черен пипер.
Нарежете рибата и сварете за 5 минути. Извадете я от бульона и го прецедете през сито.
Разтопете маслото в тигана, добавете брашното и запържете за 2 минути. След това постепенно добавете бульона и когато получите гладък сос, намалете огъня и варете 5 минути.
Прибавете сметаната, нарязаните краставички, магданоза и копъра. Поръсете със сол и черен пипер и махнете от огъня.
Настържете полусварените картофи. Добавете към тях каперсите, разтопете маслото и намачкайте.
Обезкостената риба се прибавя към соса заедно със скаридите и скалопините и изсипете в намазнена тава. Отгоре наредете картофеното пюре, притиснете леко и поръсете с настърганото сирене този рибен пай.
Запечете за 35-40 минути така приготвения солен пай.
След това ви остава само да похапнете невероятния рибен пай с каперси.