Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Рибен пай с каперси

Рибен пай с каперси

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Рибен пай с каперси2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риба - 700 г
  • скалопини - 225 г
  • скариди - 110 г
  • бяло вино - 150 мл
  • бульон - 275 мл рибен
  • дафинов лист - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • брашно - 50 г
  • сметана - 2 с.л.
  • кисели краставички - 6 бр.
  • магданоз - 1 с.л.
  • копър - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За топинга
  • картофи - 900 г
  • каперси - 1 с.л.
  • масло - 50 г
  • чедър - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, сложете ги във вряща вода и варете 12 минути. Отцедете.

Междувременно загрейте виното и бульона, добавете дафиновия лист, сол и черен пипер.

Нарежете рибата и сварете за 5 минути. Извадете я от бульона и го прецедете през сито.

Разтопете маслото в тигана, добавете брашното и запържете за 2 минути. След това постепенно добавете бульона и когато получите гладък сос, намалете огъня и варете 5 минути.

Прибавете сметаната, нарязаните краставички, магданоза и копъра. Поръсете със сол и черен пипер и махнете от огъня.

Настържете полусварените картофи. Добавете към тях каперсите, разтопете маслото и намачкайте.

Обезкостената риба се прибавя към соса заедно със скаридите и скалопините и изсипете в намазнена тава. Отгоре наредете картофеното пюре, притиснете леко и поръсете с настърганото сирене този рибен пай.

Запечете за 35-40 минути така приготвения солен пай.

След това ви остава само да похапнете невероятния рибен пай с каперси.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: