Английска туршия

ЕфросияЕфросияНовак301
01/10/2010
"Да им се ненадяваш на англичаните каква вкусна и богата туршия се спретнали. Опитайте и вие тази вкусна рецепта от Английската кухня!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции3-4 буркана
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 333
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се почистват. Карфиолът се накъсва на розички, а лютите чушки и зелените домати се набождат с игла на няколко места в семенната част.

Морковите се нарязват на кръгчета, зеленият фасул на малки парчета. Гъбите и почистеният арпаджик се оставят цели.

Солта се разтваря в 5 л вряща вода и с този разтвор се заливат зеленчуците. Престояват така 1 час и се отцеждат. След това се заливат с 3-те литра кипящ оцет и престояват в него 3 дни. Отцеждат се, нареждат се в буркани, а оцетът се изхвърля.

От продуктите за саламура се сварява разтвор, охлажда се и се заливат зеленчуците в бурканите. Отгоре се посипва синапено семе и се добавя олио.

Бурканите се слагат на тъмно и хладно място, а английската туршия се консумира след 15-20 дена.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Петър Илиев
Петър Илиев
26.01.2011 14:58
И тази година туршийката с динени кори ми стана страхотна.
0
0
Петър Илиев
Петър Илиев
12.10.2010 14:21
Пропусната е и забележката, че преди консумиране зеленчуците се отцеждат добре, подреждат се в чиния и се поливат с горчичен или друг пикантен сос.
0
0
Петър Илиев
Петър Илиев
12.10.2010 10:48
Рецептата е преписана от София Смолницка. Само дето е пропусната една съставка - кората на една средно голяма диня. Аз все пак я беля като картофи.
0
0