Рибен пай с каперси

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
375
297
22/12/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо359
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, сложете ги във вряща вода и варете 12 минути. Отцедете.

Междувременно загрейте виното и бульона, добавете дафиновия лист, сол и черен пипер.

Нарежете рибата и сварете за 5 минути. Извадете я от бульона и го прецедете през сито.

Разтопете маслото в тигана, добавете брашното и запържете за 2 минути. След това постепенно добавете бульона и когато получите гладък сос, намалете огъня и варете 5 минути.

Прибавете сметаната, нарязаните краставички, магданоза и копъра. Поръсете със сол и черен пипер и махнете от огъня.

Настържете полусварените картофи. Добавете към тях каперсите, разтопете маслото и намачкайте.

Обезкостената риба се прибавя към соса заедно със скаридите и скалопините и изсипете в намазнена тава. Отгоре наредете картофеното пюре, притиснете леко и поръсете с настърганото сирене този рибен пай.

Запечете за 35-40 минути така приготвения солен пай.

След това ви остава само да похапнете невероятния рибен пай с каперси.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар