Портокалов крем с лешници и сини сливи

19/08/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо270
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сливите се разрязват на две, костилките се махат и плодовете се редят в тавичка със срязаната страна нагоре.

Лешниците се смилат. Маслото се оставя да омекне и се разбива със захарта на пяна. Яйцето се разбива, добавя се брашното и смлените лешници.

Върху всяка слива се слага по една лъжица от сместа. Сливите се пекат 10 минути на 200 градуса.

Портокалът се изцежда, сокът се добавя в сместа. Добавя се пудрата захар и сметаната и всичко се разбива. Сливите се оставят да изстинат, украсяват се със сметаната и се сервират. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар