Зеленчукова кремсупа с риба

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
15k
Зеленчукова кремсупа с риба
12/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви25 мин.
Общо45 мин.
Порции3-4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената от кожата и костите риба се маринова с киселина и сол. Морковите и ароматните корени се нарязват на дребно и се задушават в растително масло, след което се заливат с рибната отвара или подсолена вода. Кипват се и се прибавят почистените и нарязаните картофи.

Супата ври така 10 минути и се прибавя маринованата риба. Всичко се вари до пълно сваряване, прецежда се и се пасира.

Супата се застройва с маслено-брашнена застройка, приготвена от брашното и маслото, подправя се на вкус и се поднася с препечени крутони и няколко стръка магданоз.

Рейтинг

5 1
4 1
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка: