Начин на приготвяне
Нарежете рибата на парчета и я завържете в тензух. Нарежете лука и доматите на едро и сложете всичко заедно да се свари в подсолена вода.
Когато рибата омекне се изважда, а бульона се прецежда. Зеленчуците са пасират и се връщат обратно. Рибата се обезкостява и се смила с мелачка за месо или блендер и също се прибавя към зеленчуците. Изчакайте супата да кипне и подправете със сол и черен пипер на вкус.
Загрейте маслото и запържете в него брашното за 2-3 минути. Лека-полека разредете брашнената запръжка с рибен бульон, след което я добавете при останалите продукти.
Намалете огъня и варете до желаната плътност на супата. Готовата супа отстранете от котлона, оставете за няколко минути да изстине и застройте с разбитите яйца и лимонов сок.
Поръсете с магданоз и крутони и поднесете гореща.