Кремсупа от риба

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Кремсупа от риба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риба - 500 г по избор
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • лук - 2 глави
  • домати - 5 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • лимони - сок от 1 лимон
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
  • крутони - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на парчета и я завържете в тензух. Нарежете лука и доматите на едро и сложете всичко заедно да се свари в подсолена вода.

Когато рибата омекне се изважда, а бульона се прецежда. Зеленчуците са пасират и се връщат обратно. Рибата се обезкостява и се смила с мелачка за месо или блендер и също се прибавя към зеленчуците. Изчакайте супата да кипне и подправете със сол и черен пипер на вкус.

Загрейте маслото и запържете в него брашното за 2-3 минути. Лека-полека разредете брашнената запръжка с рибен бульон, след което я добавете при останалите продукти.

Намалете огъня и варете до желаната плътност на супата. Готовата супа отстранете от котлона, оставете за няколко минути да изстине и застройте с разбитите яйца и лимонов сок.

Поръсете с магданоз и крутони и поднесете гореща.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: