Пумперникел - литовски лешникови бисквити

30/07/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо718
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се смесва със захарта и канелата и към сместа се добавят едно по едно три от яйцата.

Добавя се содата, разтворена в чаена лъжичка вода. Добавят се лешниците и брашното и всичко се разбърква.

Тестото се прави на фитил с дебелина около 3 сантиметра.

Слага се в тава, постлана с хартия за печене и леко се притиска, за да стане по-правоъгълен.

Намазва се с разбито яйце и се пече 15 минути на 180 градуса. Вади се, реже се на парченца и се пече 20 минути на 160 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар