Начин на приготвяне
Оризът се измива много добре и се сварява до омекване, след което се измива и се отцежда. Лукът и чесънът се режат на ситно и се запържват в маслото до прозрачно.
Добавят се магданозът и каймата. Готви се, като каймата се мачка с вилица. Доматите се попарват с вряла вода, обелват се и се нарязват на кубчета. Добавят се към каймата.
Добавя се сол и ястието се оставя да се задушава под капак на бавен огън 20 минути. Оризът се смесва с каймата, добавят се стафидите, нарязаната на ситно шунка, кашуто, грахът и всичко се разбърква.
Похлупва се с капак и се оставя да се задуши на горещ, но изключен котлон. Готовият ориз се слага в голяма чиния и се поръсва с настърган пармезан. Сервира се веднага.