Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Празнично свинско по бразилски

Празнично свинско по бразилски

IlariaIlaria
Новак
59762531
Празнично свинско по бразилски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5-6
"Свинско по бразилски - ароматно и сочно, като за празник"

Необходими продукти

  • свински врат - 1.4 кг
  • дафинови листа - 2 бр.
  • лимони - сок от 2 бр.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • горчица - 2 ч.л.
  • чили - 1/2 ч.л. паста
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете цялото парче месо в тавата за печене. Отцедете сока на двата лимона върху свинското. Счукайте скилидките чесън и ги разпределете отгоре.

Поръсете с дафинов лист, червен пипер, горчица и чили. Месото добре се намазва с подправките. Полейте със зехтин и го покрийте с алуминиево фолио.

Пече се в загрята на 180 градуса фурна. 15-тина минути преди да е готов махнете фолиото и го запечете.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

тор
тор
и как се разбира кога е готово
28.01.2016 13:37